Beste steden

Beste toeristische stad in Frankrijk”, is er duidelijk maar één kanshebber: Parijs. Parijs is een van de meest bezochte toeristische steden ter wereld en is een klasse apart, met zijn fantastische musea, zijn oude straten, zijn brede met bomen omzoomde boulevards, zijn rivier en zijn vele andere bezienswaardigheden. Maar er zijn nog veel meer steden te bezoeken in Frankrijk, kleinere steden, minder druk dan Parijs, maar met al het bruisende leven dat bezoekers verwachten in een stedelijke bestemming. Er is Lyon of Bordeaux of Toulouse, en een groot aantal kleinere Franse steden die zeker een bezoek waard zijn. Bekijk ze op Franse erfgoedsteden.

Best small towns

Frankrijk is niet alleen zijn steden ; om het echte Frankrijk te ontdekken, moet men de kleine steden en het platteland bezoeken, waar het leven trager en traditioneler is, en het leven minder duur dan in de grote steden. Onder “kleine steden” verstaat men plaatsen met over het algemeen minder dan 15000 inwoners. Er zijn er honderden in heel Frankrijk, dus voor het vinden van de interessantste om te bezoeken is soms hulp van insiders nodig. Om het gemakkelijker te maken, heeft About-France.com een aantal van de beste kleine steden in Frankrijk geselecteerd, ingedeeld per regio of gebied. Dit zijn allemaal plaatsen die zowel aantrekkelijk en interessant zijn, als ook typische Franse kleine steden. Historische stadjes zoals Amboise of Bayeux of Brioude zijn drie voorbeelden…. Ontdek meer over de beste kleine steden

Beste dorpen

Het is onmogelijk om te zeggen hoeveel dorpen er in Frankrijk zijn; het hangt ervan af hoe je ze telt… maar het is veilig om te zeggen dat er minstens 30.000 zijn…. dus de beste dorpen vinden om te bezoeken is bijna onmogelijk zonder hulp. U zou de lijst van dorpen die het label “Plus beaux villages de France” hebben gekregen kunnen raadplegen; maar het probleem is dat deze lijst door elke toeristische site over Frankrijk wordt aangehaald, wat betekent dat veel van deze dorpen vol zitten met toeristen en overvol zijn met souvenirwinkels en cafés. U kunt beter de oorspronkelijke lijst van mooie dorpen van About-France.com raadplegen, waaronder veel dorpen die niet hebben betaald om op de lijst van “plus beaux villages” te komen, maar die vaak net zo aantrekkelijk zijn en – met minder toeristen – authentieker zijn gebleven.

Beste plattelandsgebieden

Het grootste deel van Frankrijk is landelijk: maar landelijk Frankrijk kan erg verschillen van regio tot regio. Het noordoosten en zuidwesten van Frankrijk zijn over het algemeen vrij vlak, het zuiden is meestal bergachtig of heuvelachtig, en het noordwesten is golvend – wat betekent dat “landelijk Frankrijk” heel verschillend is van deel tot deel van het land. En sommige delen zijn heel toeristisch, terwijl andere delen grotendeels buiten het toeristische circuit liggen. Op onze pagina ‘Het beste van landelijk Frankrijk’ geeft About-France.com een selectie van acht aantrekkelijke gebieden op het Franse platteland die meer zijn dan alleen maar bossen en velden, maar die ook veel interessante bezienswaardigheden en attracties hebben, en volop mogelijkheden bieden aan bezoekers die in alle rust willen ontspannen, ver van de drukte.

Beste kastelen en burchten

In de voorbije twee millennia was Frankrijk het toneel van ontelbare oorlogen en veldslagen; en tot het einde van de Middeleeuwen bouwden koningen en feodale opperheren voor zichzelf tal van indrukwekkende kastelen als symbool van hun macht en als veilige haven in geval van een aanval. Vanaf de Renaissance verloren de meeste versterkte kastelen hun belang en vele werden gesloopt. Overal in Frankrijk, met name in de Loirevallei, werden nieuwe residentiële kastelen gebouwd, sommige op de plaats van vroegere forten, andere op braakliggende terreinen. Vandaag de dag kunnen bezoekers aan Frankrijk kiezen uit honderden kastelen en forten om te bezoeken, waarvan sommige bijzonder interessant zijn. Bekijk onze gidsen over de beste middeleeuwse forten en kastelen, en de gids over de kastelen van de Loire.

Beste middeleeuwse kathedralen

De Notre Dame kathedraal in Parijs was een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in Europa. Maar het is niet de grootste, noch de meest indrukwekkende van Frankrijks grote middeleeuwse kathedralen. Hij staat toevallig in Parijs. Frankrijk heeft nog een twintigtal andere grote middeleeuwse kathedralen, met name die in Reims, Amiens, Chartres, Bourges en Rouen. Er zijn veel kleinere middeleeuwse kathedralen, sommige nog ouder, die bijna allemaal een bezoek waard zijn. En het verschil met de Notre Dame de Paris is dat er over het algemeen geen rijen staan om binnen te komen, en ook geen mensenmassa’s binnen. Alleen maar prachtige middeleeuwse architectuur en beeldhouwkunst, en op veel plaatsen ook prachtige glas-in-loodramen. Meer details over Frankrijks grootste middeleeuwse kathedralen

Beste stranden

Met kusten aan drie kanten en grenzend aan vier verschillende zeeën, de Noordzee, het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, beschikt Frankrijk over honderden kilometers strand, waarvan sommige zeer populair zijn en in de zomermaanden druk bezocht worden door vakantiegangers, terwijl andere zelfs in hoogzomer bijna verlaten zijn. Er zijn zandstranden en kiezelstranden, lange stranden en kleine baaien, stranden om te zwemmen, stranden om te surfen of te kite-surfen, en jachthavens voor zeilers. Voor een meer gedetailleerde kijk op wat waar is, en waar u de beste stranden kunt vinden, kunt u de gids van de Franse kust raadplegen.